Persoons- en oplossingsgericht

Studiebegeleiding bij Studiebegeleiding Den Haag is persoonsgericht. Aan de hand van de beginsituatie van de leerling wordt gewerkt aan vaardigheden die nu nodig zijn, maar ook voor de toekomst belangrijk zijn om informatie goed te kunnen verwerken. Hierbij wordt zoveel mogelijk aangesloten bij de leerstijl van de leerling. Zo heeft de ene leerling voorbeelden nodig waarmee hij of zij zelf kan ontdekken wat een handigere aanpak kan zijn, terwijl een andere leerling graag vooral tips krijgt en deze direct toe probeert te passen.

Afhankelijk van de uitkomsten van het intakegesprek wordt besproken hoeveel studiebegeleiding een leerling nodig heeft. Het minimum hierbij is een afspraak van een uur per schoolweek. Deze afspraken kunnen zowel aan huis als op locatie zijn.

In de afrondende fase van de studiebegeleiding is het tot slot ook mogelijk om over een iets langere periode verspreid nog twee à drie keer af te spreken om te monitoren of het de leerling lukt om het geleerde zelfstandig in de praktijk te blijven brengen.

Wij vertellen u graag meer. Neem vrijblijvend contact met ons op om te zien wat wij voor u kunnen betekenen!