Met studiebegeleiding terug op de rails...

De weg van brugklas naar einddiploma verloopt logischerwijs voor veel leerlingen met vallen en opstaan. Gelukkig vinden leerlingen hierin vaak hun eigen weg. Toch gebeurt het regelmatig dat het leren moeizaam verloopt en het voor meerdere vakken niet meer lukt om voldoendes te halen.

Dat kan met een hoop zaken te maken hebben. Zo kan de hoeveelheid huiswerk (even) niet meer te overzien zijn, een andere manier van leren nodig zijn of wordt er juist ineens veel meer zelfstandigheid van de leerling verwacht.

In dit soort situaties is het voor leerlingen vaak moeilijk om de motivatie en het zelfvertrouwen overeind te houden. Een neerwaartse spiraal ligt dan op de loer, en de vraag is dan ook hoe de weg omhoog weer kan worden ingezet. Studiebegeleiding is dan bij uitstek geschikt om het antwoord op die vraag te vinden, en dit ook in de praktijk te brengen.

...door de juiste vaardigheden te ontwikkelen

Om helder te krijgen wat er moet gebeuren om de studie terug op de rails te kunnen zetten, wordt tijdens een intakegesprek in kaart gebracht wat er precies aan de hand is. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de studie aanpak die de leerling op dat moment heeft. Welke leerstrategie wordt gebruikt voor de verschillende vakken? Op welke manier plant de leerling zijn of haar werk?

Wij vertellen u graag meer. Neem vrijblijvend contact met ons op om te zien wat wij voor u kunnen betekenen!